Na het succes van de eerste editie van The Play Of Nijmegen is de 2e editie al weer in zicht. Dit maal op veler verzoek startend in het voorjaar. De kinderziektes zijn in kaart, het team is rond en de data liggen vast: tijd om in te schrijven!

The Play Of Nijmegen is een amateur theaterfestival waar amateurspelers, beginnende theatermakers en amateur theatergroepen elkaar ontmoeten en hun spel verdiepen door de coaching en beoordeling van de jury. Tijdens de voorrondes presenteert elke groep één scène. Dit kan een scene zijn uit één van de eigen stukken of een nieuw ontwikkelde scene. Geïnspireerd op The Voice of Holland kiest de jury welke groepen ze door wil laten gaan.

In de weken tussen de voorrondes en de finales vindt de coaching plaats in de vorm van meerdere repetitiebezoeken. Het ervaren oog van de coach zet hier het spel en de regie op scherp,  zodat de groepen tijdens de finales het beste van zichzelf  zullen laten zien. Tijdens de finales vertonen de groepen hun voorstelling voor publiek en jury, waarna er met alle partijen zal worden nagepraat. Na afloop zal de jury zich terugtrekken om vervolgens de de winnaar bekend te maken. De winnaars winnen naast de eer, ‘THE Play of Nijmegen 2016’ te zijn, de Gouden Spiegel en een masterclass.

  • Inschrijven voor: 9 mei 2016
  • Voorrondes: 27, 28 & 29 mei
  • Finales: 30 juni, 1, 2 & 3 juli 2016

Voor wie

Alle amateurspeler(s), amateurgroepen en beginnende theatermakers uit Nijmegen en omstreken kunnen zich inschrijven voor de voorrondes.

Inschrijven

Stuur een mail naar info@deverspiegeling.nl om je in te schrijven of je vragen te stellen.

Jury

  • Judith Bruynzeels – Speldocent en regisseur
  • Marianne Hermans – Theatermaker en theaterdocent
  • Rik Luijmes – Regisseur & acteur