De politie is een onderzoek gestart naar een serie van zes woninginbraken op vrijdag 22 januari in Wijchen. Of er een verband is, is niet duidelijk. Omdat het er uitzonderlijk veel zijn vraagt de politie hier toch aandacht voor. Twee inbraken vonden op plaats in de Aalburg, de andere vier inbraken waren op de Homburg, de Blauwe Hof, De Grippen en de Klapstraat. In de meeste gevallen werd een raam geforceerd en gingen de daders er vandoor met sieraden. Het is niet duidelijk wanneer er is ingebroken.

Heeft u informatie?

Wellicht kunt u ons helpen met goede informatie die kunnen leiden naar de daders. Bel dan met 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Sinds 2012 40 procent minder woninginbraken

De politie neemt het hoog op als er wordt ingebroken in een woning en door uw en onze aanpak is het aantal woninginbraken sinds 2012 met 40 procent in de eenheid Oost-Nederland gedaald. Dat betekent niet dat we nu achterover gaan leunen, integendeel.

Samen met u tegen woninginbraken

Ze komen in principe naar u toe om aangifte op te nemen en ze doen als het even kan een buurtonderzoek en een sporenonderzoek. Daarbij hebben ze u natuurlijk hard nodig. U kunt zelf de risico’s verkleinen door voorzorgsmaatregelen te nemen. Op www.politie.nl en op www.politiekeurmerk.nl vindt u veel informatie.

Wat ook kan helpen is dat u direct de politie belt op 112 als u verdachte types ziet rondlopen. Iemand is immers niet alleen strafbaar als hij of zij een inbraak pleegt, maar als deze persoon een inbraak voorbereidt en met inbrekersspullen op straat loopt. Een andere tip is dat u uw waardevolle spullen registreert. Op www.politie.nl vindt u digitale formulieren die u kunnen helpen.