Maandag is een aannemer gestart met het vervangen van de stenen op Plein 1944. De vloer wordt vervangen door vlakkere granieten stenen omdat de eerder gelegde natuurstenen bestrating te hobbelig was. De werkzaamheden duren 7 tot 8 weken. Het werk begint deze week in de noordoosthoek van Plein 1944 (ter hoogte van schoenenzaak Holland). Er wordt in totaal 3600 m2 steen vervangen. De aannemer verwacht een productie van 500m2 per week te halen.

De werkzaamheden worden zo uitgevoerd dat overlast zo veel mogelijk wordt beperkt. Het plein blijft altijd deels toegankelijk en de winkels zo goed mogelijk bereikbaar. In de weekends en de carnavalsweek wordt niet gewerkt. Op werkdagen is de aannemer van 7.30 tot 16.00 uur actief. Het plein ligt tijdens het werk in principe iedere vrijdagmiddag weer helemaal dicht. Uiteraard kunnen de weersomstandigheden van invloed zijn op het werktempo.

Het materiaal is Portugees graniet en is geel-grijs van kleur. Het heeft een vlak oppervlak, maar is toch voldoende stroef. De steen is getest door onder meer omwonenden en ondernemers op een proefstrook vlakbij het plein. Het vervangen van de steen kost 350.000 euro. Projectontwikkelaar ING Real Estate en de gemeente Nijmegen delen de kosten.