Zaterdagmiddag 30 januari heeft burgemeester mr. J.Th.C.M. Verheijen van de gemeente Wijchen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw L.J.M. Vrolijks-Van Hoof. De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst van De Voedselbank Wijchen in wijkcentrum OZO. Tijdens de viering van het 10-jarig bestaan werd het certificaat GROEN uitgereikt aan deze Stichting.

Tot grote verrassing van decoranda nam vervolgens burgemeester Verheijen het woord en volgde de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. In de periode 1999 tot 2009 heeft decoranda als penningmeester voor de kringloopwinkel Vraag en Aanbod de volledige financiële administratie verzorgt. Hierna is mevrouw Vrolijksvan Hoof benoemd tot voorzitter van de Goede Doelen Commissie en heeft zij de verantwoordelijke taak het bestuur te adviseren over de bestemming van de donatiegelden.

Daarnaast zet zij zich sinds 2006 intensief in als voorzitter van Stichting Voedselbank Wijchen en omstreken. Zowel voor praktische-, PR- als financiële zaken kan een beroep op haar worden gedaan. Ze weet de vrijwilligers te binden en biedt een luisterend oor voor wie dat nodig heeft. Onder haar bezielende leiding is Beuningen ook als uitgiftepunt toegevoegd. Voor de totaliteit aan vrijwillige inspanningen voor de samenleving ontving mevrouw Vrolijksvan Hoof zaterdag 30 januari de Koninklijke onderscheiding.