Is er een alternatief voor werken bij een grote thuiszorgorganisatie? Op woensdag 3 februari organiseert de SP Nijmegen een bijeenkomst waarbij deze vraag centraal staat. De organisatie ‘Help Gewoon’ en de vakbond FNV zijn deze avond aanwezig om met thuiszorgmedewerkers in gesprek te gaan over zelfstandige, kleinschalige thuiszorgteams die huishoudelijke zorg leveren.

Marloes Piepers, bestuurslid van SP Nijmegen: “Het afgelopen jaar hebben wij veel contact gehad met thuiszorgmedewerkers. Medewerkers van Vérian, met wie we strijden tegen loonsverlaging, en met medewerkers van TSN en T-zorg. Nijmeegse thuiszorgmedewerkers hebben aangegeven een alternatief te willen voor het werken bij een grote, bureaucratische thuiszorggigant. Betere zorg, meer zelfstandigheid, meer inspraak en minder regels. Dat kan in een kleinschalige werkcoöperatie.”

Namens de organisatie ‘Help Gewoon’ is Joke van de Schoor aanwezig. ‘Help Gewoon’ wil graag in Nijmegen starten met het oprichten en begeleiden van kleinschalige, zelfstandige teams van thuiszorgmedewerkers. Tijdens de bijeenkomst zullen ze hun visie en werkwijze toelichten. Ook is Desiree Egberts van de vakbond FNV aanwezig om vanuit het perspectief van de arbeidsovereenkomst en arbeidsvoorwaarden een toelichting te geven.

De SP nodigt alle thuiszorgmedewerkers uit om zich te laten informeren over de mogelijkheden. De bijeenkomst is vanaf 19:30 uur in onSPand, het SP-kantoor aan de Molenweg 95. Thee en koffie staan klaar vanaf 19:00. Meer informatie via nijmegen@sp.nl.