Voorlezen is altijd een klein feestje, maar het heeft ook nog eens een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Op 27 januari starten de Nationale Voorleesdagen waarin voorlezen aan kinderen van 0-6 jaar centraal staat. De Bibliotheek Gelderland Zuid organiseert daarom leuke activiteiten op scholen, kinderopvang en in de vestigingen.

Van voorleesvoorstellingen tot een vrolijke poppenvoorstelling over jonge boerderijdieren. Kijk op www.obgz.nl voor een compleet overzicht. Het thema van de Nationale Voorleesdagen wordt bepaald door het prentenboek van het jaar ‘We hebben er een geitje bij’. Daar is een leuke wedstrijd aan verbonden voor kinderen: maak je eigen geitje, neem hem mee naar de voorstelling en maak kans het prentenboek en kaartjes voor Burgers Zoo!

Kinderen tot 6 jaar oud kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis én zonder inschrijfkosten lid worden van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Voor steeds weer een ander mooi voorleesboek uit onze collectie.