De inschrijfperiode voor de Roos van Nijmegen 2016 is officieel gesloten en de strijd om een plek in de voorrondes is begonnen. Tot en met 27 januari kun je op je favoriete act stemmen. Stemmen kan door te gaan naar www.roosvannijmegen.nl en te klikken op de stembutton onder de act van je keuze.

Demoselectie

Uit alle inschrijvingen mogen negen bands door naar een van de drie voorrondes. Twee hiervan zijn de winnaars van de publieksstemmen, zij mogen direct door naar de voorrondes, ongeacht het oordeel van de demojury. Daarnaast maakt deze professionele demojury de komende weken een selectie uit alle inzendingen. Voor elke voorronde worden drie bands geselecteerd.

Prijzen

Naast eeuwige roem wordt er in de finale gestreden om een fantastisch prijzenpakket:

  • drie dagen studiotijd voor een complete demo- of singleproductie bij BigMouth Music,
  • mastering van de opnames bij Gold Soundz Mastering,
  • een waardebon van Stockenhof Muziek ter waarde van € 200,-,
  • bandcoaching door Stichting Pan,
  • fysieke en digitale distributie van de debuut EP door Kroese Records

De winnaar van de publieksprijs gaat er vandoor met een professionele fotoshoot door Take Two Communication.