Op donderdag 28 januari presenteert de Giro Gelderland de officiële vier leiderstruien van de 99ste Giro d’Italia 2016 in Nijmegen. Tegelijkertijd zal dat gebeuren in Milaan en in New York. Studenten, wielerliefhebbers en andere Nijmegenaren kunnen een onderdeel worden van deze presentatie.  Van de interactieve presentatie kunnen direct foto’s worden gedeeld onder hashtag #girogelderland.

De presentatie vindt plaats in de centrale hal van het Radboud Sportcentrum, Heyendaalseweg 141 te Nijmegen, begint om 13.00 uur en duurt tot ca. 14.00 uur. Vanaf 28 januari tellen we de 99 dagen af op weg naar de Big Start van de Giro d’Italia. Komend jaar vindt de Giro d’Italia voor de 99ste keer plaats en jaarlijks worden nieuwe ontwerpen gepresenteerd voor het algemeen-, punten-, berg- en jongerenklassement.

Normaliter is het een ‘podiumpresentatie’, maar in overleg met RCS Sports is ervoor gekozen om de presentatie van de truien in Nijmegen interactief te maken. Iedereen kan met de truien, waaronder de beroemde roze trui, op de foto, om te laten zien dat Gelderland uitkijkt naar de Giro.

Nederland is fietsland bij uitstek en wielrennen is een volkssport: er is geen sport waarbij je dichterbij de sporters kunt komen dan wielrennen. Dat willen we met deze truienpresentatie benadrukken.

Informatie

Informatie over de Giro Gelderland is te vinden op de website: www.girogelderland.nl.