Op zaterdag 2 januari aan het begin van de avond werden twee mannen aangehouden voor poging diefstal van verschillende gereedschappen uit een container op een afgesloten terrein. Rond 18.40 uur kreeg de politie de melding van een inbraakalarm van een bedrijf aan de Pastoor Wichersstraat. Samen met de beveiliging stelden agenten op het afgesloten terrein een onderzoek in.

Hierbij werden twee personen gezien die zich uit de voeten maakten. Na een korte zoektocht op het bedrijfsterrein konden twee mannen worden aangehouden. Onderzoek maakte duidelijk dat een container op het terrein was opengebroken en dat er meerdere gereedschappen buiten de opengebroken container stonden. De politie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van de aangehouden mannen. De eigenaar heeft aangifte gedaan van de inbraak.

Er werden meerdere goederen in beslag genomen, waaronder een door de verdachten gebruikte bestelbus die in de buurt werd aangetroffen. De twee aangehouden mannen van 40 en 25 jaar oud, zijn afkomstig uit Polen. De verdachten zijn in belang van het onderzoek in verzekering gesteld.