Vrijdag 22 januari opent wethouder Renske Helmer-Englebert om 19.00 uur samen met jongeren het nieuwe jongerencentrum in Lent bij het Voorzieningenhart De Ster (Queenstraat 37b, Lent). Jongeren uit Lent hebben hier hard aan gewerkt en ook meegedacht over de inrichting en kleuren. Na de opening start een feestelijk programma voor en door de jongeren. Met de nieuwbouw van het jongerencentrum bij De Ster is Nijmegen-Noord binnen een half jaar twee moderne ruimtes voor jongeren rijker. Vorig jaar is het jongerencentrum in het Voorzieningenhart De Klif vernieuwd en uitgebreid.

Door de toename van jeugd in de wijk werd de behoefte aan goede voorzieningen steeds groter. De gemeente heeft voor beide jongerencentra in totaal een budget van 400.000 euro uitgetrokken. Daarmee is Nijmegen-Noord weer verder klaar voor de toekomst.