Poëzieliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Nijmeegs Poëziefeest. Onder het motto ‘Jaren die druppelend versmelten’ staat de Poëzieweek 2016 in het teken van herinneringen. De Vlaamse auteur Stefan Hertmans, schrijver van het Poëziegeschenk, is deze avond de hoofdgast maar daarnaast verzorgen verschillende Nijmeegse partijen een mooi avondvullend programma. Ben jij klaar voor een nieuwe poëtische herinnering?

Onbederf’lijk Vers en Regionaal Archief Nijmegen nemen het publiek mee in de poëzie van troubadours en minstrelen. Het rijmschema en het metrum werden ingezet als geheugensteuntje. Hoe is het met jouw orale vertelkunsten gesteld? Het Poëziecentrum Nederland en de Stadsdichter van Nijmegen duiken in de collectieve herinneringen van steden, gevangen in stadsdichten van diverse stadsdichters. Natuurlijk komt ook Nijmegen voorbij.

Op Ruwe Planken en Vlaams Kwartier hebben de handen ineen geslagen. Van het krinklende winklende waterdier van Guido Gezelle tot het taalgeweld van slammers; in de poeziëquiz van Op Ruwe Planken en het Vlaams Kwartier word je uitgedaagd je dichterlijke kennis af te stoffen en in de strijd te werpen.

Literair Productiehuis Wintertuin en de Bibliotheek Gelderland Zuid schrijven poëzie door te schrappen. Dichter Jelko Arts, aangesloten bij schrijverswerkplaats Wintertuin, geeft een workshop Stiftdichten. Bestaande tekst wordt prikkelende poëzie met behulp van één enkele zwarte stift. Wat de tekst ooit was, blijft een vage herinnering. Laat je verrassen en geniet van avond vol onverwachte en inspirerende poëzie.

Wanneer: 2 februari, 20:00 uur

Waar: de Bibliotheek De Mariënburg

Prijs: Bibliotheekleden en studenten € 7,50. Overige bezoekers € 10,00

Fotograaf: Michiel Hendryckx