In 2020 is minimaal 25% van de sociale huurwoningen voorzien van zonnepanelen. Een grote meerderheid van de gemeenteraad stemde in met het voorstel van D66 Nijmegen. Daardoor komen er de komende jaren zo’n 50.000 zonnepanelen bij in Nijmegen. Dat gaat via een zonnecoöperatie. D66-raadslid Tobias van Elferen diende het voorstel in tijdens de gemeenteraadsvergadering: ‘Het is heel mooi dat er zo’n brede steun in de gemeenteraad is voor het voorstel. Met deze maatregel gaan we in onze stad naar meer schone energie en naar lagere woonlasten voor huurders.’

Brede steun in stad en raad

D66-Fractievolger Alexander Thijssen, die samen met Van Elferen het plan ontwikkelde voor een Nijmeegse zonnecoöperatie, is blij met de brede steun: ‘Zowel in de stad als in de gemeenteraad heb ik heel veel positieve reacties gekregen. Vrijwel alle partijen hebben voor het voorstel gestemd en de afgelopen week hebben we ook veel enthousiaste reacties van Nijmegenaren gekregen. We hebben toen nog meer ideeën op het gebied van duurzaamheid opgehaald. Daar gaan we zeker nog mee aan de slag. Die creativiteit laat zien dat onze stad duurzaamheid omarmt. Dat is goed, want Nijmegen moet voorop blijven lopen als duurzame gemeente.’