Het is Maudy Vossen dan toch gelukt. De 42-jarige schoonheidsspecialiste van het gelijknamige huidverjongingsinstituut in Nijmegen is een van de drie genomineerden voor de titel van Schoonheidsspecialist-van-het jaar 2016. Op 21 maart aanstaande wordt op een feestelijke avond in Hilversum bekendgemaakt wie de titel uiteindelijk mag gaan dragen.

Ongeveer tweehonderd schoonheidsspecialisten in de regio Noord van Nederland hebben zich het afgelopen half jaar aangemeld om mee te dingen naar de titel. Slechts drie daarvan kregen recent te horen dat ze een nominatie hadden gekregen. “En daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee”, reageerde Maudy enthousiast na de bekendmaking. “En nou ik toch zover ben, gaan we ook maar meteen voor de titel”, klinkt het zelfverzekerd.

Meedoen aan de prestigieuze wedstrijd had nogal wat voeten in aarde. Behalve een uitgebreide vragenlijst, werd van de kandidaten een redelijk omvangrijke presentatie verwacht, zowel in woord als beeld, en kreeg Maudy bezoek van een ‘mystery guest’. Op basis van al die informatie selecteerde de jury van de organiserende Beauty Award uiteindelijk de drie genomineerden.

Kwaliteit

Waarom wil Maudy Vossen zo graag de titel binnenhalen? “Ik sta voor kwaliteit”, zegt ze bewust. “Ik vind het belangrijk dat mijn klanten meteen in de gaten hebben dat ze hier op een kwalitatief hoogstaande manier worden ontvangen en behandeld. Dat is de basis van mijn visie op werk en ondernemen. Een titel als schoonheidsspecialist van het jaar draagt daartoe zeker bij.”

De passie voor haar vak, in combinatie met een ongekend doorzettingsvermogen, heeft haar gebracht tot waar Maudy Vossen nu staat: een schoonheids-, annex huidverjongingsspecialiste met een eigen salon aan de Sint Annastraat in Nijmegen. Wat dat betreft kringelt er een waas van positiviteit rond deze soms stoere onderneemster die altijd weer terugkeert naar de kern van haar zakelijke bestaan: kwaliteit leveren en er daardoor voor zorgen dat de klant helemaal tevreden is en dus terugkeert. Waar het straks naar toe gaat weet niemand, maar voorlopig is Maudy Vossen niet te stoppen en is iedereen bij haar in goede handen. Ook als ze straks Schoonheidsspecialiste-van-het-Jaar is geworden!

Foto gemaakt door: Paul Grefkens