Op 9 en 10 januari tussen 16:00 en 21:00 maak je de Stevenskerk mee zoals je die nooit meer gaat zien. Oddstream organiseert er, wanneer het donker is, een tweedaagse lichtkunst expositie. Zeven kunstenaars verbonden aan Oddstream maken drie kunstinstallaties voor de kerk waarin beeld, licht en geluid elkaar aanvullen rondom het thema reflectie. De kunstenaars maken dankbaar gebruik van de bijzondere architectuur en de akoestiek van de kerk.

‘Sterrenhemel’, een van de kunstinstallaties, is een totaalbeleving waarin videoprojectie, geur, geluid en de bezoeker samenkomen. ‘Preek’ is een samensmelting van religieuze toespraken en filmbeelden geprojecteerd op een drieluik, die aanzetten tot bezinning en eindigen in een melodieuze compositie. ‘Piano’ is een kunstinstallatie waarbij de bezoeker door het bespelen van een piano een visuele invulling geeft aan de ruimte om zich heen middels videomapping. Zo creëert de gebruiker zijn eigen soundtrack bij zijn eigen verhaal.

Al eerder organiseerde Oddstream een uitverkocht videomapping orgelconcert in de Stevenskerk waarbij videoprojectie en orgelmuziek elkaar aanvulden. Het concert werd door jong en oud bezocht. De lichtkunst expositie is te bezoeken tussen 16:00 en 21:00 en de entree is 3 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De expositie is onderdeel van Oddstream on Stage waar kunstenaars uit Gelderland zich focussen op het maken van audiovisuele producties.

Kevin Kuijpers, Julian Theelen, Sjoerd Nieuwenhuize, Thijs Jacobs, Henk Nijman, Peter Erinkveld en Hubert Heutinck zijn de deelnemende kunstenaars. Het project is een samenwerking tussen Oddstream, Nieuwe Electronische Waar en Drift om te dansen en wordt financieel ondersteund door de provincie Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.