‘Dit is Beuningen’ is een initiatief van historica Willeke Guelen en fotograaf Ger Loeffen in samenwerking met de gemeente Beuningen, Weekkrant De Maas & Waler en Movements Group. In de serie vertellen (ex)inwoners van Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de Gemeente Beuningen. De inwoners treden hiermee op als ambassadeurs van hun eigen woon- en leefomgeving.

Na de succesvolle introductie op Facebook, Twitter, in Weekblad de Maas & Waler en op de website van de gemeente Beuningen, is op 27 januari 2016 de eigen website gelanceerd voor Dit is Beuningen. Burgemeester Carol van Eert zal de openingshandeling verrichten. Het design, alsmede de techniek van de website is ontwikkeld door Movements Group. De website zal naast de verhalen en foto’s van de Beuningen-ambassadeurs een aantal extra’s bieden aan de bezoekers van de website.

Allereerst is elke besproken locatie op een kaart terug te vinden. Dat maakt het makkelijker voor de lezersschare van Dit is Beuningen om ook daadwerkelijk eens een kijkje te gaan nemen op de besproken plek. Verder worden er foto’s toegevoegd die een blik achter de schermen bieden van elke aflevering. Tot slot is er ook aanvullend (historisch) beeldmateriaal te vinden over de locatie, zodat de veelkleurigheid van de plekken nog beter zichtbaar wordt.

Met een eigen website kunnen de afleveringen van Dit is Beuningen met een groeiende groep lezers worden gedeeld en zullen de verhalen en foto’s van de ambassadeurs nog beter tot hun recht komen.