Opnieuw werpen Jules van Hessen en Het Gelders Orkest een fascinerende blik op een grote meester. Op 4, 5, 6, 11 en 12 februari wordt in Utrecht, Apeldoorn, Arnhem, Zutphen en Nijmegen Beethovens Vijfde symfonie ontrafelt. Aan de hand van verrassende anekdotes vertelt Van Hessen het verhaal achter Beethovens Vijfde symfonie. Voor de pauze deelt Maestro Jules boeiende wetenswaardigheden over de symfonie.

Waarom is de opening van Beethovens Vijfde bijvoorbeeld zo beroemd? Waarom wordt het werk geassocieerd met vrijheid? En wat was tot de première van de Vijfde nog nooit vertoond in een symfonie? Het orkest laat ter ondersteuning en verduidelijking live fragmenten horen. Na de pauze: ogen dicht en genieten van de complete uitvoering van het meesterwerk!

Heeft u ook een vraag over Beethoven en/of zijn Vijfde symfonie? Mail deze dan naar marketing@hetgeldersorkest.nl. Wellicht wordt uw vraag beantwoord tijdens een van de concerten. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl.