Donderdagmiddag 7 januari heeft wethouder Paul Loermans van de gemeente Wijchen drie iPad’s en tien bioscoopbonnen uitgereikt. De gemeente heeft deze verloot onder de inwoners die afgelopen maandag hun vuurwerkafval inleverden. 73 inwoners leverden in totaal bijna 2.500 kilogram vuurwerkafval bij de gemeentewerf in.

De winnaars zijn:

 • Familie Albers (25 kg ingeleverd)
 • Familie Janssen (45 kg ingeleverd)
 • Familie Van der Wielen (10 kg ingeleverd)
 • Familie De Bruijn (120 kg ingeleverd)
 • Familie Gallay (45 kg ingeleverd)
 • Familie Van de Hooven (10 kg ingeleverd)
 • Familie Huisman (15 kg ingeleverd)
 • Familie Jansen (65 kg ingeleverd)
 • Familie Megens (65 kg ingeleverd)
 • Familie Michels (50 kg ingeleverd)
 • Familie Peters (25 kg ingeleverd)
 • Familie Romviel (125 kg ingeleverd)
 • Familie Schiltmans (155 kg ingeleverd)

Inzameling vuurwerkafval Om te voorkomen dat er veel vuurwerkafval op straat blijft liggen na de Nieuwjaarsnacht, heeft de gemeente Wijchen voor de tweede keer deze actie georganiseerd. Voor Oud en Nieuw heeft de gemeente haar inwoners opgeroepen vuurwerkafval op te ruimen en in te leveren bij de gemeentewerf. De brandweer heeft bij de jaarlijkse vuurwerkvoorlichting op scholen, de speciale vuurwerk afvalzakken uitgedeeld en verteld over de actie.

Ook bij de verkooppunten van vuurwerk in Wijchen, de Boerenbond en Tuinwereld, zijn de zakken uitgedeeld en is aandacht aan de actie geschonken. Er waren vanzelfsprekend een aantal voorwaarden aan de actie verbonden. Het vuurwerkafval moest goed natgemaakt ingeleverd worden en kinderen onder de 12 konden het afval alleen onder begeleiding van een volwassene inleveren. Voor iedere vijf kilogram die werd ingeleverd, kreeg men een lot. Uit de uitgedeelde loten zijn de dertien winnaars geloot.