Samen met InterCheM produceert Inter-Green (gevestigd in Beuningen) kwalitatieve verf van ingezameld afval. Een duurzaam proces waarbij milieuvervuiling aan zowel de afval kant als aan de productiekant bespaart wordt. Ontwikkelingen welke niet onopgemerkt zijn gebleven. Zo is Inter-Green inmiddels benoemd tot branchewinnaar van de Nationale Business Succes Award en zijn zij nu ook genomineerd voor de hoofdprijs van de:

Nationale Business Succes Award!

De Nationale Business Succes Award is de grootste ondernemersprijs van Nederland welke wordt gerealiseerd met medewerking van het Algemeen Dagblad, Financieel Dagblad, BNR radio en RTL Televisie. Missie van deze ondernemersprijs is om het succes van bedrijven te benoemen, te versterken en landelijk uit te rollen. De uitreiking wordt op televisie uitgezonden. De jurering wordt gedaan door en vakjury en een publieksjury. Het publiek kan in de week van 10 – 16 januari een gratis sms sturen om een stem uit te brengen. Het bedrijf met de meeste stemmen wordt direct aan de vakjury gepresenteerd.

Inter-Green

Inter-Che-M B.V. is een internationaal, servicegericht chemisch productiebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en recyclen van oplosmiddelen, lakken en coatings.  Door de combinatie van afval inzamelactiviteiten, (afval)verwerkingstechnieken, chemische product kennis en de uitgebreide productie faciliteiten creëren zij een circulaire economie op klantniveau. Middels het wereldwijd netwerk leveren zij chemische producten gemaakt van uit afval terug gewonnen grondstoffen onder de Inter-GreeN productlijn.

Hulpbronnen voor de ontwikkeling van chemische producten worden steeds beperkter. Fossiele grondstoffen zijn eindig, daarom vraagt de markt meer en meer om duurzame producten. Maatregelen als het gebruik van hernieuwbare (groene) grondstoffen, het beperken van afvalstromen en het efficiënter omgaan met vrijgekomen energie, dragen bij aan het verduurzamen van chemieprocessen.

Inter-GreeN heeft zich op het gebied van duurzaamheid snel ontwikkeld. Duurzame processen zijn steeds verder geprofessionaliseerd en er wordt aandacht geschonken aan de ontwikkeling van duurzame producten en halffabricaten. Een constante stroom oplosmiddelen en mogelijkheden op het gebied van het verwerken van residuen, bijvoorbeeld voor de productie van halffabricaten voor lakken en coatings, zijn hiervan het resultaat.

Visie

Inter-GreeN hanteert de slogan “helder en veilig in chemie”. Met deze slogan wil Inter-GreeN aangeven dat zij maatschappelijk verantwoord diensten en producten levert. Doordat Inter-GreeN continu in contact staat en treedt met diverse regionale en landelijke overheden en samenwerkt met verschillende milieu- en veiligheidsbrancheorganisaties weet Inter-GreeN als geen ander, hoe invulling gegeven moet worden aan diverse wet- en regelgevingen.

Als branchewinnaar strijden Inter-Green en InterCheM deze week om de hoofdprijs van de Nationale Business Succes Award. Mocht u een stem willen uitbrengen op InterGreen:

SMS: NBSA 6005 naar 4422 (gratis)