De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 42-jarige Nijmegenaar aangehouden in zijn woonplaats. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding. Omdat auto en kenteken bekend waren kon hij kort na de aanrijding alsnog worden aangehouden. De aanrijding vond plaats op de Oranjesingel in Nijmegen.

Na de aanrijding reed de Nijmegenaar door maar kon even later vlak bij huis alsnog worden aangehouden. Tijdens het aanspreken van de bestuurder werd geconstateerd dat hij naar drank rook. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd een ademanalyse bij hem afgenomen. De uitslag bleek ruim boven het toegestane maximum. De politie maakte proces-verbaal op. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de verdachte kreeg een rijverbod opgelegd van zes uur.