Ingetogen klassieke muziek van Jean Sibelius of gedragen, introverte klanken van Georg Friedrich Händel. Maar ook aanstekelijke Schotse dansmuziek en Bulgaarse traditionals. Het programma van het Nieuwjaarsconcert van het  Nijmeegs Jeugdorkest Corrente is selectief en veelzijdig samengesteld. Speciaal voor dit optreden is dit uit zestig jonge strijkers en blazers bestaande ensemble versterkt met twee harpspelers. Een doordachte zet van dirigent Guido Jansen. De mystieke klanken van dit oude snaarinstrument geven aan een stuk als de Irish Suite van Nico Brandon precies die karakteristieke intonatie zo kenmerkend voor Keltische volksmuziek.

Corrente bestaat uit twee niveaugroepen die geregeld samen of afzonderlijk optreden. Het gaat om muzikanten in de leeftijd van pakweg 8 tot 19 jaar. De jongste groep speelt veelal lichte muziek, voor de ouderen staat uitdagender werk op het programma. De meesten van hen zijn muziekleerlingen van de Lindenberg, Huis van de Kunsten waaraan het orkest verbonden is. Maar ook kinderen die elders muziekles hebben in de Gelderse regio of Brabant en Limburg, tonen hun vaardigheden in Corrente. Sinds het prille begin, nu 21 jaar geleden, staat dit jeugdorkest onder leiding van de Nijmeegse dirigent en viooldocent Guido Jansen.

“Herkenbare muziek, makkelijk om van te houden en toch vernieuwend voor jonge oren.” Met deze completerende trits brengt Jansen zijn geestdrift voor muziek en samenspel over op de jeugdige talenten van Corrente. Nieuwsgierig hoe dat uitpakt? Meer informatie op www.corrente.nl.

Nijmeegs Jeugdorkest Corrente

Nieuwjaarsconcert

Zondag 10 januari 2016, 15:00 uur

Aula Stedelijk Gymnasium, Kronenburgersingel 269,  Nijmegen.

Entree: 7,50 euro (4,00 euro voor kinderen t/m 12 jaar). Verkoop aan de zaal.