Op 30 januari 2016 viert het muzikale duo These People de release van zijn eerste studioalbum. De lancering van het album, dat de titel ‘My mind, the castle where I am king’ draagt, is toegankelijk voor iedereen. De Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark vormt hiervoor het decor. De kapel opent haar deuren van 12.00 uur tot 17.00 uur. Om 13.00 uur en 15.00 uur brengt These People de nummers van het album live ten gehore.

De entree is gratis. Voor deze bijzondere gelegenheid gaat de band een samenwerking aan met kunstenares Else-Marie Vermolen. Eén van haar werken is gebruikt voor het artwork van het nieuwe album. In de kapel richt zij een expositie in met een selectie van haar schilderijen.

“Muziek en kunst zijn vaak abstracte dingen en mede daardoor soms wat minder toegankelijk. We willen het laagdrempelig maken door het verhaal erachter te vertellen, maar ook voldoende ruimte over te laten voor eigen interpretatie”, aldus zanger en gitarist Dirk Mesman. “Daarnaast willen we mensen natuurlijk graag kennis laten maken met onze muziek en zijn we trots op ons eerste album.”

Else-Marie deelt deze gedachte en presenteert tijdens het optreden van These People enkele van haar werken gekoppeld aan de muziek. Daarnaast maakt zij haar werken tijdens de expositie beschikbaar voor de kleine portemonnee.

Over These People

Het duo These People (www.these-people.com) bestaat uit Anna Witvliet en Dirk Mesman. De band kende in 2013 een vliegende start met de overwinning tijdens songwriterwedstrijd Nootuitgang. Korte tijd later volgde een optreden op het Valkhoffestival. Dit moedigde hen aan op volle kracht verder te gaan. Een kleine drie jaar, een EP en zo’n 100+ optredens later werd het tijd voor de volgende stap: een studioalbum. ‘My mind, the castle where I am king’ is een reis door het repertoire en laat de diversiteit zien die met een minimale bezetting kan worden bereikt. Het album vertelt hun mooiste verhalen in de vorm van sfeervolle luisterliedjes. Voor dit project zocht These People begin 2015 de samenwerking met cellist Bram Witvliet.

Over Else-Marie Vermolen

Else-Marie Vermolen (www.elsemarievermolen.nl/expositie) is fulltime kunstenares en haar behoefte om “iets uit haar handen te laten komen” is ontaard in een hartstochtelijke, niet te stuiten creatieve ontlading van verf, textiel, drukinkt en alles wat er verder voor handen is. Als autodidact legt ze zichzelf geen grenzen op aan het pure plezier van het naar eigen inzicht creëren.