Mevrouw C.J.M. (Christel) Kokke (77) is voorgedragen voor een Zilveren waalbrugspeld voor haar verdiensten voor de Stichting Benedenstad en buurtcentrum Het Oude Weeshuis. Mevrouw Kokke is al sinds de oprichting van stichting Benedenstad in 2004 zeer betrokken bij de bewoners van de benedenstad van Nijmegen. Zij zet zich al vele jaren in als vrijwilliger bij buurtcentrum het Oude Weeshuis.

Zij organiseert daar vele activiteiten, zoals bingomiddagen, gespreksgroepen, gymmiddagen en kookavonden voor ouderen en is zij barvrijwilliger bij grote en kleine evenementen in het buurthuis. De afgelopen jaren is de stichting volop bezig met de “groene” aankleding van het pleintje bij het oude Weeshuis, een van haar grootste wensen. Door haar initiatief zijn er bloembakken geplaatst in de vensterbanken, die zij zelf dagelijks water geeft. Ook zijn er bankjes en plantenbakken op het plein gemaakt en gevuld. Ook hier houdt zij een oogje in het zeil.

Mevrouw Kokke is constant bezig de bewoners rondom, en de gebruikers van het Oude Weeshuis van informatie te voorzien m.b.t. de vorderingen van de stadstuin. Door fondsenwerving probeert de stichting dit project financieel te realiseren. Daarnaast heeft zij vanuit de activiteitencommissie de beweegtuin gerealiseerd. Deze plek aan de Oude Haven met beweegtoestellen is zeer succesvol en wordt veel gebruikt door het gezondheidscentrum die hier met obesitas-patiënten vaak gaat trainen. Mevrouw Kokke organiseert ook reizen/uitstapjes voor ouderen om samen gezellig een dagje uit te gaan, bijvoorbeeld via de Zonnebloem of met de  zonnetrein. Met haar tomeloze inzet is zij steeds weer in staat anderen te enthousiasmeren.