Komend weekend, 2 en 3 januari 2016, zal de Nijmeegse Schaatsvereniging (NSV) met maar liefst zes shorttrackers vertegenwoordigd zijn op de Nederlandse Kampioenschappen te Amsterdam. Senior Jan Reuvers zal, naast vijf junioren C (Fien van der Borgh, Saskia Arts, Sarah van den Heuvel, Teun Boer en Jens Ruijs), de strijd aan gaan om de felbegeerde Nederlandse titel. In Amsterdam zijn ook Sjinkie Knegt en Jorien ter Mors aanwezig. Zij rijden daar in de senioren-klasse om het Nederlands Kampioenschap en een WK-ticket.

Vorig jaar mocht alleen NSV-lid Jan Reuvers starten en werd eervol 21ste in het algemeen klassement. Anna Timmerman (junior B) en Rolf van Kleef (Junior B) stonden toen als reserve paraat. Dit jaar heeft de KNSB besloten om bij de heren de junioren A en de junioren B samen te voegen en bij de dames de senioren, junioren A en de junioren B. Hierdoor vallen beide ervaren KNSB-rijders dit jaar net buiten de selectie voor dit Nederlands Kampioenschap.

Een vijftal NSV rijders krijgt dit jaar wel de kans om zich bij de junioren op het grootste landelijke podium te laten zien. Teun Boer is van de junioren C de meest ervaren rijder. Hij deed recent nog mee aan de EuropaCUP voor junioren in Hasselt en werd daar zeer verdienstelijk elfde.