Zes dagen lang kunst, literatuur, muziek, feest en heerlijk eten & drinken voor jong, oud en iedereen die daar tussenin zit. Van Kerst tot oud & nieuw, in de Vasim. Dát is Winterkost. Van 26 t/m 31 december vindt in Cultuurspinnerij de Vasim het Winterkost Festival plaats: een erg gevarieerd festival met elke dag weer wat anders. Winterkost wordt op tweede Kerstavond geopend met het sprankelende Kerstsaus feest, waar – geheel in lijn met de kerstgedachte – vijf totaal verschillende Dj’s hun platen door en met elkaar draaien, tot een super dansbare saus.

poster_winterkost3

Van zondag tot en met woensdag  is er iedere dag een uitgebreid kinderprogramma met bijvoorbeeld topkok Pierre Wind, het Vasimfamilietheater, de junior editie van kunst- en technologie event Oddstream en onvervalste Rock ’n Roll tijdens de Winterkost editie van Kids ‘n’ Billies. De avonden zijn goed gevuld met talkshow Club Debuut van literair productiehuis Wintertuin, de PingPongclub van de Vlegel en de Winter BBQ gehost door Boomshakalak Soundsystem.

Oud & nieuw feest Fuif=IN! sluit deze eerste editie van Winterkost knallend af. De Loco Loco Discoshow heeft als eerste goede voornemen: iedereen 2016 fuif-tastisch laten beginnen! Culinair valt er veel te genieten. Zin in een broodje worst, burger, erwtensoep, stoofvlees, of een vega optie? Je kunt terecht bij de smaakmakers van One for the Road en Primeros! Winterkost wordt georganiseerd door Cultuurspinnerij de Vasim, De Schoenfabriek, Oddstream, De Markies, Primeros Produkties, One for the Road, Ecolicht en Stijn Audio. Meer informatie en tickets op www.winterkostfestival.nl.