Van 12 december t/m 3 januari staat het centrum van Nijmegen bol van winterse gezelligheid. Straten worden gesierd door twinkelende lichtjes, feestelijke etalages, gastvrije horeca, overheerlijke oliebollen, warme glühwein en gezellige activiteiten. Beleef het ultieme kerstgevoel. Wie weet loop je het Centrum Nijmegen team tegen het lijf en ontvang je een kerstpresentje… Zo wordt het kerstshoppen nóg leuker!

Winterse activiteiten

De hele winterperiode is het Kerst in de Stevenskerk. ‘t Hoogstraatje verandert in ‘t Winterstraatje met veel activiteiten en lekker eten. Op 17 december rennen honderden kerstmannen door de Nijmeegse binnenstad tijdens de SantaRun. En van 17 december t/m 27 december (m.u.v. 25 december) is het weer extra gezellig op de Grote Markt in Nijmegen. Voor de kinderen is er een draaimolen en er staat een tiental echte Duitse kersthutten van waaruit kerstartikelen en smaakvolle waren verkocht worden.

Met name tijdens het weekend voor kerst is het extra gezellig winkelen en is er heel veel te doen. Er lopen kerstmannen in de stad, er is een arrenslee en er worden overal cadeautjes uitgedeeld. In de Molenpoort Passage rijdt een Kerst Express en in de Bibliotheek wordt een compleet Kerstplein ingericht, waar op 20 december kerstliedjes worden gezongen en kan worden gekleurd. Kijk op centrumnijmegen.nl voor een overzicht van alle activiteiten.

Winter in centrum Nijmegen - Marikenstraat

Sfeerverlichting in Nijmegen

In de houtstraat vindt dit jaar een waar lichtspektakel plaats. Animaties met licht, allerlei verschillende lampen, lichtkunstwerken en projecties brengen tijdens de donkere maanden licht in de straat. Daarnaast is in een groot aantal straten wederom de feestverlichting gerealiseerd. Dat maakt Nijmegen extra sfeervol om te dineren of de laatste kerstinkopen te doen bijvoorbeeld tijdens de extra koopavond op woensdag 23 december. En dankzij een parkeeractie van de gemeente Nijmegen geldt deze winterperiode bovendien korting op een dagkaart, waardoor bezoekers goedkoper langer in de stad kunnen verblijven.

Winteractie

Bezoekers van centrum Nijmegen worden dit jaar extra verrast tijdens de koopavond op 23 december en de koopzondagen op 20 en 27 december. Het centrum Nijmegen team loopt door de binnenstad met vouchers voor o.a. een gratis oliebol, warme glühwein of een ander leuk kerst presentje. Mede mogelijk gemaakt door de Nijmeegse binnenstad ondernemers. Kijk voor meer informatie op centrumnijmegen.nl.

Koopzondag- en avonden

In december is het iedere zondag koopzondag in centrum Nijmegen. Daarnaast zijn de winkels op woensdagavond 23 december extra lang open tot 21.00 uur voor de laatste Kerst inkopen. Kijk voor een uitgebreider en actueel overzicht van de activiteiten en openingstijden op centrumnijmegen.nl. Kijk voor meer informatie over de parkeeractie op nijmegen.nl.