In twee dagen tijd, kreeg de afgelopen vrijdag gelanceerde, videomappingshow van Oddstream in opdracht van brandweer Amsterdam-Amstelland meer dan 475.000 views online. De video werd massaal op social media gedeeld in zowel binnen- als buitenland. De show die Oddstream maakte is onderdeel van de jaarlijkse brandweercampagne om mensen te wijzen op brandveiligheid en brandpreventie. Met het viral gaan van de video is er sprake van een geslaagde campagne.

Het Gelderse Oddstream ontwikkelt zich steeds meer als een label voor bijzondere (interactieve) kunst, licht- en videoshows. Oddstream werkt hierin veelal samen met opkomende kunstenaars uit Gelderland die onder het label producties maken. Het afgelopen jaar is Oddstream, onder de naam Oddstream on Stage, een eigen opleiding begonnen waar audiovisuele talenten en producers van elektronische muziek een jaar lang masterclasses en trainingen volgen en samen nieuwe audiovisuele producties maken. Ook treden zij op in het buitenland waar Oddstream samenwerkt met 12 mediakunstfestivals. Zo zijn twee deelnemers van de eerste lichting, Kevin Kuijpers en Sjoerd Nieuwenhuize, op 26 december in Izola, Slovenië op het mediakunstfestival IZIS voor een optreden. De opleiding is een samenwerking met Nieuwe Electronische Waar en Drift.

De eerste lichting van de opleiding organiseert als groep op 9 en 10 januari een lichtkunstexpositie bestaande uit drie kunstinstallaties in de Stevenskerk in Nijmegen. Kunstenaars, producers en makers uit Gelderland kunnen zich nog voor de tweede lichting van Oddstream on Stage opgeven tot 31 december. Op www.oddstream.nl is meer te lezen over Oddstream on Stage en is ook de videomappingshow in opdracht van brandweer Amsterdam-Amstelland te zien.