Op 11 november 2015 schonk gemeente Beuningen 4000 tulpenbollen aan Poolse gemeente Mikołów. Zij hebben sinds 1992 een onderlinge stedenband. De tulpenbollen werden vol enthousiasme ontvangen en zijn inmiddels geplant in mooie bloembakken.

Waarom dit geschenk?
Afgelopen voorjaar heeft de gemeente Mikołów zich erg ingespannen om de eerste etappe van de Frank-Graham-Cycle-Liberation-Tour mogelijk te maken. Aan deze etappe van Mikołów naar Auschwitz deden onder andere twee Beuningse inwoners mee. Als dank voor alle inspanning schonk de gemeente Beuningen tulpenbollen aan Mikołów. Tijdens een bezoek in november ontving Mikołów deze tulpenbollen.

Van wie komen de tulpenbollen?
De tulpenbollen zijn geschonken door de Stichting Stedenband Beuningen-Mikołów die namens de gemeente Beuningen deze relatie onderhoudt. Het geschenk past ook erg goed bij het nieuwe logo van Mikołów: een afbeelding van een tulp.

Bezoek Stichting Stedenband aan Mikołów
Begin november brachten Tom van Hienen en Hans Goeman, beiden bestuursleden van de stichting, een bezoek aan Mikołów. Tijdens dit bezoek is uitvoerig gesproken over plannen om de stedenband de komende twee jaar verder vorm te geven. Naast dit gesprek wilde Tom van Hienen en Hans Goeman namens Stichting Stedenband Beuningen-Mikołów graag hun steentje bijdragen aan de plechtigheden rond de Poolse onafhankelijkheidsviering op 11 november.