Dichter Tjitske Jansen is vrijdag 11 december te gast bij De avond van de Nijmeegse Literatuurprijs. Op deze feestelijke avond in de Bibliotheek De Mariënburg wordt de winnaar van de jaarlijkse schrijfwedstrijd bekendgemaakt. De presentatie is in handen van Jelko Arts, zelf beginnend schrijver uit Nijmegen. Hij zal bovendien Jansen interviewen en met haar ondere andere spreken over debuteren.

De winnaar van de Nijmeegse Literatuurprijs 2015 ontvangt 500 euro en een workshop van een speciaal voor hem of haar geselecteerde coach. De tweede prijs is 250 euro waard, en de derde prijs is 100 euro. De prijzen worden mogelijk gemaakt door sponsoring door boekhandel Dekker v.d. Vegt, huiskamercafé Tati en enkele particulieren.

De jury van deze editie bestaat uit Nijmeegs stadsdichter Frouke Arns, literatuurwetenschapper Yvette Linders en dichter Wout Waanders. Zij hebben uit de veertig inzendingen een shortlist van tien samengesteld die tijdens de avond bekend wordt gemaakt. De drie winnaars dragen op De avond van de Nijmeegse Literatuurprijs hun inzending voor.

Tjitske Jansen (1971) publiceerde drie dichtbundels, vorig jaar verscheen haar roman Voor altijd voor het laatst. Ze treedt regelmatig op bij festivals. Jelko Arts (1991) is de eerste helft van schrijversduo Arts en Lentes, bekend van festival Boek op de Bank. Dit jaar haalde hij de finale van schrijfwedstrijd Write now! met het verhaal Opstijgen.

Kaarten voor de uitreikingsavond kosten 8 euro en zijn te krijgen in alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid en via obgz.nl. Leden van de bibliotheek en studenten betalen 6 euro, deelnemers aan de wedstrijd kunnen een gratis kaartje reserveren. Aanvang 20.00 uur.