Naar de Stadswinkel in 2016? Maak dan altijd een afspraak. Dat scheelt wachttijd, en maakt de dienstverlening efficiënter voor inwoners en de gemeente. De Stadswinkel werkt vanaf 4 januari volledig op afspraak. Een afspraak maken kan op www.nijmegen.nl of telefonisch via tel. 14 024. Mensen die in 2016 toch nog zonder afspraak komen, worden nog wel geholpen door een gastheer of gastvrouw.

In geval van spoed levert de gemeente het gewenste product, en anders wordt een afspraak ingepland voor dezelfde dag (indien mogelijk), of een later moment. De gemeente streeft er bovendien naar steeds meer producten en diensten digitaal ter beschikking te stellen, waardoor een bezoek aan de Stadswinkel niet meer nodig is. Het Steunpunt Stadswinkel in de Meijhorst werkt al sinds juni 2015 volledig op afspraak. Die overgang is probleemloos verlopen.

N.B. In het voorjaar van 2016 verhuist de Stadswinkel naar het pand van de gemeente aan de Mariënburg 30 (naast de bibliotheek). Inwoners vinden daar dan alle gemeentelijke loketten en publieksfuncties onder één dak.