Het Symfonieorkest Nijmegen viert dit jaar haar dertiende lustrum op uitgebreide wijze. Er klonk op 5 september een flashmob in de Molenstraat, het hartje van de stad. Ze gaven begin november spectaculaire concerten in de Hanzehof in Zutphen en in de Vereeniging in Nijmegen. En ze sluiten dit feestjaar af met het traditionele kerstconcert in de Stevenskerk.

Nu is het tijd voor een sfeervol en gezellig Kerstconcert in de Stevenskerk.

Het is een heerlijk programma voor het hele gezin met mooie en toegankelijke klassieke kerstmuziek. En een drankje na afloop met de muzikanten!

Programma

Vaughan Williams:          English Folk Song Suite

Vaughan Williams:          The Lark Ascending

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski:   Suite uit Het Zwanenmeer
Kasper de Oude:             Kerstmedley

Solist:           Merel Junge
Dirigent:       Rolf Verbeek

Speeldatum

Zaterdag 26 december om 14.30 uur in de Stevenskerk te Nijmegen. Prijzen: €13,50 voor volwassen en €11,50 voor studenten en CJP. Kinderen tm 12 jaar hebben gratis toegang. De voorverkoop is via www.symfonieorkestnijmegen.nl en boekhandel Roelants (Van Broeckhuysenstraat 34, 6511 PJ Nijmegen).

Omschrijving

Warme Russische klanken uit het beroemde Zwanenmeer van Tsjaikovski worden aangevuld met typische Engelse composities van Vaughan Williams vol met oude Engelse volkswijsjes: de English Folk Song Suite en The Lark Ascending. De wonderschone vioolsolo in The Lark Ascending wordt verzorgd door de talentvolle Merel Junge. Met haar viool verbeeldt ze de prachtige hoge vlucht van de leeuwerik en zijn schone gezang. Het concert wordt afgesloten met een verrassende medley van bekende kerstmelodieën in een arrangement van de jonge componist Kasper de Oude. Het concert staat onder leiding van dirigent Rolf Verbeek.