De Kledingbank Nijmegen heeft de afgelopen maanden enorme hoeveelheden kleding gekregen. De extra kleding is bedoeld voor de vluchtelingen van Heumensoord. Nijmegen bedankt! Maar ondanks de gulle giften is er nog een tekort aan kleding voor mannen en kinderen vanaf maat 98. Nijmegen heeft zich de afgelopen tijd van een zeer goede kant laten zien.

Na de oproep van de Kledingbank om kleding in te leveren voor vluchtelingen in Heumensoord, zamelde de Kledingbank 40.000 kilo kleding in. Ondanks de 150 extra vrijwilligers kon zij de grote stroom kleding met moeite snel verwerken. Een stop op de inzameling was nodig.

Heumensoord

Inmiddels is ruim 40.000 kilo verwerkt en kregen alle vluchtelingen op Heumensoord een volledig kledingpakket. De pakketten konden zelfs aangevuld worden met nieuw ondergoed. Het ondergoed betaalde de Kledingbank met de gulle giften van bedrijven en inwoners van Nijmegen en omgeving.

Tekort voor mannen en kinderen

De Nijmeegse vrouwen zijn de gulste gevers. De Kledingbank heeft een ruime voorraad bovenkleding voor de vrouwelijke vluchtelingen. Voor mannen en kinderen vanaf maat 98 is een tekort. Heeft u deze kleding over en wilt u die weg doen? Geef de kleding dan af bij de Kledingbank Nijmegen. Dat kan door het te brengen vanaf 5 januari tussen 9 en 16.00 aan de Tarweweg 1, Hal 6 in Nijmegen (oude Gamma-gebouwen achter de Ford-garage).

De pakketten

Vluchtelingen die een kledingpakket ontvangen, krijgen een complete garderobe. In een pakket zit een broek of rok, warme winterse bovenkleding en een jas, aangevuld met schoenen of laarzen en sokken. De pakketten zijn beschikbaar in alle maatgroepen voor jongens en meisjes en in de maat S, M, L en XL voor volwassenen.

Kledinginzameling op alle werkdagen aan de Tarweweg

Vanaf maandag 4 januari kunt u op werkdagen tussen 9 uur en 4 uur ’s-Middags kleding brengen naar het sorteercentrum aan de Tarweweg nr 1. Dit vindt u in het loodsencomplex achter de Fordgarage. Het sorteercentrum zit in Hal 6, ingang lange zijde links.