Vanaf dinsdag 1 december 2015 kunnen bands en acts uit Nijmegen en omgeving zich inschrijven voor de 30e editie van de Roos van Nijmegen. De Roos van Nijmegen is een wedstrijd voor ambitieuze bands en talentvolle acts, georganiseerd door Poppodium Doornroosje. Via drie voorrondes in de Merleyn strijden de acts om een plek in de finale. De finale vindt plaats op 19 mei 2016 in Doornroosje.

Naast eeuwige roem wordt er gestreden om een fantastisch prijzenpakket:

  • drie dagen studiotijd voor een complete demo- of singleproductie bij BigMouth Music,
  • mastering van de opnames bij Gold Soundz Mastering,
  • een waardebon van Stockenhof Muziek ter waarde van € 200,-,
  • bandcoaching door Stichting Pan,
  • fysieke en digitale distributie van de debuut EP door Kroese Records

De winnaar van de publieksprijs gaat ervan door met een professionele fotoshoot door Take Two Communication. Eerdere winnaars van de Roos van Nijmegen zijn onder andere Bandito, The Kevin Costners en Piepschuim. De winnaar van vorig jaar, Shaemless, staat op dit moment in de studio. Discipline, deelnemer van de Roos in 2011, heeft net een nieuwe single uitgebracht. En De Staat, runner up in 2006, speelde op festivals over de hele wereld, tourde door de UK en staat in januari twee avonden achter elkaar in een uitverkocht Doornroosje. Kortom, de Roos van Nijmegen is het opstapje voor ambitieuze bands naar de rest van hun carrière.

Zijn jullie een band of act met de ambitie om het ver te schoppen? Schrijven jullie je eigen nummers en  komen jullie uit Nijmegen of omgeving? Ga dan snel naar www.roosvannijmegen.nl, check het reglement en schrijf je in voor de Roos van Nijmegen! Inschrijven kan tot zondag 17 januari 2016.