Op 28 maart bestaat de eerste vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid, in Nijmegen, precies 100 jaar. 100 jaar vol verhalen en herinneringen. Daarom is de website www.100jaarbieb.nl in het leven geroepen. Deel jouw bibliotheekanekdote of -foto en maak als ambassadeur kans op een levenslang abonnement op de bibliotheek.

De eerste verhalen zijn al gedeeld. Deirdre Maas: “Lezen, ik vond er niks aan. Totdat mijn moeder een boek van Saskia Noort leende in de vorm van een dwarsligger. Ik jatte het boekje en las elke dag in de trein een paar hoofdstukjes.” Jeanne Peters (70): “Wat de bieb betekent? Niets meer of minder dan Luilekkerland!” Wil je jouw verhaal ook delen? Dat kan tot 1 februari.

De mooiste verhalen worden verzameld voor het jubileumboek. Op 28 maart komt Wim Brands, bekend als presentator van het televisieprogramma Boeken, bovendien voor een Talkshow naar de Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Een talkshow waarin ook jij als ambassadeur aan het woord kunt komen! Een middag vol mooie verhalen, herinneringen en toekomstdromen voor en over de bibliotheek.