Het Gelders Orkest speelt Tsjaikovski

Met Tsjaikovski’s Vijfde symfonie, de beroemde Notenkrakersuite en cellist Maximilian Hornung verenigt dirigent Antonello Manacorda alle ingrediënten voor een onvergetelijk feest in Nijmegen, Doetinchem en Arnhem. Wie kent ze niet; Drosselmeijer, de kleine Clara en Frits, de Muizenkoning en de Suikerboonfee? En de prins die in een notenkraker verandert natuurlijk! Het Gelders Orkest presenteert een droom van een kerstconcert met Tsjaikovski’s sprookjesachtige Notenkrakersuite, gevolgd door zijn rijke maar tragische Vijfde symfonie, vol onvervulde verlangens en angsten.

Hoewel de Notenkrakersuite tot een immense publiekslieveling is uitgegroeid was de Russische componist er aanvankelijk zeer onzeker over. Pas toen het publiek zich langzaam steeds enthousiaster toonde, gaf hij zich gewonnen: ‘Mij lijkt de symfonie niet meer slecht, ik ben er verliefd op geraakt.’ Een andere zich verdiepende liefde is die tussen Het Gelders Orkest en Maximilian Hornung. Deze jonge Duitse cellist is bezig met een stormachtige verovering van alle grote internationale podia. Twee keer eerder soleerde hij al bij Het Gelders Orkest; in het Amsterdamse Concertgebouw en in de Festhalle in Viersen. Dit jaar betreedt hij voor het eerst de Gelderse podia in Saint-Saëns’ Celloconcert. Een niet te missen primeur. Kerstachtig goed!

Het Gelders Orkest geeft een gratis voorproefje op deze concertreeks tijdens de Lunch Classic op woensdag 16 december. Om 12.30 uur klinken in Musis fragmenten van Tsjaikovski’s Vijfde symfonie. Voor meer informatie kijkt u op www.hetgeldersorkest.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.