Erik Borgman is de enige Nederlandse soloartiest ooit, die met de beroemde Cirque du Soleil met Canada toerde. Hij speelde in talloze voetbalstadions over de hele wereld en inspireerde vele managers en medewerkers van bedrijven. Hij is een wereldwijd geroemde, professionele voetbaljongleur die de bal gebruikt om tijdens toespraken, optredens en bedrijfsfeesten op een unieke, interactieve wijze de wereld te beschouwen. Onlangs nog was hij te bewonderen bij de RTV NOF Sport- en Ondernemersverkiezing 2015.

“Ik treed veel op voor het bedrijfsleven; ik koppel mijn jongleren aan bedrijfsprocessen zoals communicatie, samenwerking en loslaten om zo deze speerpunten over te brengen op medewerkers. – ik doe dagvoorzitterschap in combinatie met jongleren. Dan leer ik medewerkers jongleren. Iedereen leert jongleren met 3 balletjes binnen een half uur. Iedereen? Nou bijna iedereen. Ik presenteer avonden, doe motivatiespeeches,  presenteer pubquizzen voor verenigingen/stichtingen. Ik kan alles met een bal, behalve voetballen.” 

Borgman combineert wetenschappelijke experimenten, jongleerlessen en creativiteit op een unieke wijze. Hij ziet de wereld van vandaag als een plek waar coördinatie en samenwerking van groot belang zijn. Zijn belangrijkste onderwerpen zijn creativiteit, communicatie, bereidheid om te veranderen, het afbreken van barrières, allemaal uitgelegd aan de hand van de metafoor van het jongleren. Hij vertelt over de zin en onzin van het leven en deelt zijn denkwijzen over hedendaagse kwesties en organisatorische zaken.

Erik Borgman

Zelfs een aantal grote voetballegendes waren onder de indruk van zijn shows en skills, blijkt als je de citaten op zijn site bekijkt:

“For this I have the greatest respect” – Johan Cruijff

“A show no player can immitate” – Frank Rijkaard

“Give this guy a contract” – Ruud Gullit

Meer informatie of boekingen? Ga naar www.erikborgman.com
Foto’s gemaakt door Lisanne van der Ploeg.