Donderdag 24 december kregen Nina de Vries en Maarten Hopmans de sleutel van hun nieuwe woning. Zij zijn de eersten in Wijchen die gebruik maakten van de starterslening. Wethouder Geert Gerrits ging bij ze langs om hen te feliciteren.

Wethouder Gerrits geeft aan erg blij te zijn met de starterslening. “De starterslening maakt het makkelijker voor starters zoals mevrouw De Vries en meneer Hopmans om een woning te kopen. Maar het geeft ook een impuls aan de lokale woningmarkt. Als mensen verhuizen naar een koopwoning, komt er vaak een huurwoning vrij en die zijn relatief schaars in Wijchen.”

De nieuwe bewoners zijn natuurlijk ook blij met hun nieuwe woning. “Wij zijn de gemeente Wijchen dankbaar dat het mogelijk is voor starters zoals wij, om toch een huis te kunnen kopen.” De gemeente Wijchen wil het starters op de koopwoningmarkt makkelijker maken om in Wijchen een woning te kopen. Om die reden heeft de gemeente een eenmalig budget van 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor startersleningen. De starterslening is een tweede hypotheek die onder gunstige voorwaarden wordt verstrekt. De lening is bestemd voor de aankoop van een eerste koopwoning.