Twee inwoners van Hollandsche Rading zijn donderdagavond op de Hatertseweg in Malden beroofd. De slachtoffers waren benaderd naar aanleiding van een advertentie die ze zelf hadden geplaatst op Internet, waarin een voertuig te koop was gevraagd.

De slachtoffers hadden een afspraak gemaakt om het te koop gevraagde voertuig te bezichtigen. Op de afgesproken plaats werden ze echter met een wapen bedreigd. Daarbij zag een van de daders kans de mobiele telefoon van een van de twee slachtoffers buit te maken, waarna ze er vandoor gingen. Beide slachtoffers kwam met de schrik vrij.

Getuigen gezocht

Volgens de slachtoffers ging het om twee mannen. De een was blank en tussen de 18 en 25 jaar oud, had een smal postuur en was ongeveer 1.75 tot 1.85 m lang. Hij sprak met een Nijmeegs accent. Van de ander is geen duidelijke huidskleur bekend, hij was iets breder dan de eerste en iets kleiner en droeg verder donkere kleding. Getuigen die iets hebben gezien van het voorval of die wellicht meer informatie over deze beroving hebben worden gevraagd zich te melden. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 of via het meldingsformulier op de website politie.nl. Liever anoniem reageren? Bel dan meld misdaad anoniem op telefoonnummer 0800-7000.