De politie hield zaterdagochtend rond 1.30 uur bij een tankstation aan de Van Grobbendoncklaan in ‘s-Hertogenbosch drie mannen van 32, 28 en 21 jaar uit Nijmegen en een 21-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch aan voor openlijke geweldpleging. De politieman ging samen met een collega naar een melding bij het tankstation. Daar zou een grote groep jongeren voor overlast zorgen. Het gezelschap zou baldadig zijn naar een medewerker en onder meer biertjes tegen de ruit van de balie hebben gegooid.

Sigaretten

Eenmaal ter plaatse bleek de oudste verdachte boos te zijn omdat hij geen sigaretten kreeg bij de shop omdat hij zich niet wilde legitimeren. De man stelde zich zeer agressief op tegen de agenten en weigerde iedere medewerking. Andere mannen uit de groep bemoeiden zich met de situatie en omsingelden een agent, die klappen kreeg. Ook werd de oorset van zijn portofoon door iemand uit de groep losgetrokken. In het gedrang deelde ook de agent klappen uit om vervolgens met zijn wapenstok de groep uit elkaar te drijven, wat gedeeltelijk lukte. Er was sprake van een zeer agressieve situatie.

Diensthond

Om te voorkomen dat het geweld verder escaleerde, haalde de agent zijn diensthond uit de auto. Dat bleek te werken, want vier personen die geweld tegen de politie gebruikten werden direct aangehouden en meegenomen naar het bureau. Dit gebeurde onder meer door agenten die inmiddels ter assistentie waren opgeroepen.

Onacceptabel

De politie vindt dit soort agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. De agent heeft aangifte gedaan en de mannen zitten vast voor verder onderzoek.