Zondag 29 november wordt in het clubhuis van de Nijmeegse rugbyclub The Wasps een nieuwe vereniging opgericht: de Vrienden van The Wasps. Het is een initiatief van een aantal oud-spelers en speelsters die met deze vereniging iedereen wil binden die de Nijmeegse rugbyclub een warm hart toedraagt.

En dat zijn er nogal wat, volgens Hans Cobussen en Leo Preusting, twee van die initiatiefnemers. “Volgend jaar bestaat The Wasps al weer 45 jaar. Kun je nagaan hoeveel mensen in al die jaren bij ons hebben gespeeld. Dat zijn er vele honderden, misschien wel duizenden. Maar als je stopt met spelen, heb je weinig meer te zoeken bij de club. En toch staan al die mensen sympathiek tegenover The Wasps en de rugbysport. Die willen we met de Vereniging Vrienden van The Wasps een plaats geven.”

De eerste tekenen zijn wat dat betreft hoopgevend, want nu al hebben zich enkele tientallen mensen als lid laten inschrijven. Overigens gaat het aanstaande zondag om een feestelijke oprichtingsbijeenkomst, de vereniging gaat officieel pas op 1 januari aanstaande van start. “Dus dan zijn er ook pas verplichtingen”, zegt Cobussen. “We hanteren een contributie van € 60,00 per jaar, en leden van de rugbyclub krijgen daarop nog eens 50% korting.”

Drie doelen

De nieuwe vereniging moet ervoor zorgen dat het ook in de toekomst goed blijft gaan met de club en de rugbysport in Nijmegen en bovenal mensen die enigszins rugbyminded zijn aan zich binden. Leo Preusting: “De Vrienden van The Wasps heeft drie doelen. Ten eerste willen we de rugbyclub The Wasps zowel moreel als financieel ondersteunen. Daarnaast zoeken we jaarlijks een maatschappelijk goed doel in de sportieve hoek dat een bijdrage van ons kan verwachten. En het derde doel is om ‘leuke activiteiten’ te organiseren voor de leden. Een barbecue, een al of niet sportief uitje, een speciaal Vriendenevenement bij de lustrumviering, of wat we ook verzinnen.”

Voorlopig is de initiatiefgroep op zoek naar zoveel mogelijk (mail)adressen van oud-leden en andere geïnteresseerden. Zij worden verzocht hun belangstelling te laten weten via een e-mail naar info@wasps-vrienden.nl. Hier kan men zich ook aanmelden voor de oprichtingsbijeenkomst van aanstaande zondag. Alle verdere info staat op www.wasps-vrienden.nl.

Programma 29 november

  • 13.00    competitie dames: The Wasps – RC Waterland
  • 14.30    competitie heren: The Wasps – De Bokkerijders
  • 16.00    Oprichtingsbijeenkomst Vrienden van The Wasps