Zaterdagmiddag 7 november heeft burgemeester mr. J.Th.C.M. Verheijen van de gemeente Wijchen in het Kasteel van Wijchen drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Het Kasteel was de locatie van de themadag van de organisatie Sensoor uit Nijmegen. Hieraan was aansluitend de viering van het 25 jarig jubileum van drie vrijwilligsters gekoppeld. Zij werden hierbij verrast met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sensoor Nijmegen is een organisatie waarvan goed getrainde vrijwilligers 24 uur per dag telefonisch ondersteuning bieden aan medemensen die daarvoor contact zoeken. De vrijwilliger probeert met de beller te zoeken naar mogelijkheden die verandering kunnen brengen in de situatie van de beller. Ook kan het gesprek een functie hebben bij het doorbreken van eenzaamheid of sociaal isolement. Uitgangspunten hierbij zijn de zelfredzaamheid en anonimiteit van de beller. Mevrouw A.J.L. Maijvis-Verburg uit Wijchen, mevrouw J.C.W. Verdijk uit Nijmegen en mevrouw J.R.J.M. Cremers uit Nijmegen zijn sinds 1990 wekelijks als vrijwilligster actief bij de telefonische hulpdienst van Sensoor Nijmegen.

Tot voor enkele jaren werden hierbij ook nachtdiensten gedraaid. Ook bezochten zij trouw de bijeenkomsten voor begeleiding en training, themadagen, onderlinge contactavonden en vieringen. Mevrouw Cremers was daarnaast ook actief in de pr-commissie en bracht hiermee de activiteiten van Sensoor onder de aandacht van het publiek. Voor de totaliteit aan vrijwillige inspanningen voor de samenleving ontvingen de drie decoranda zaterdag 7 november de Koninklijke onderscheiding.