De Gemeente Nijmegen, de Federatie Amateurvoetbal Nijmegen (FAN) en stichting N.E.C. Doelbewust organiseren op 6 november 2015 een interactieve bijeenkomst waarbij onder andere positief coachen, Fair Play, seksuele geaardheid en de rol van ouders langs de lijn voorbij komen. Voor deze bijeenkomst zijn bestuurders van alle Nijmeegse sportverenigingen en –bonden uitgenodigd.

‘We vinden dit belangrijk, omdat we willen dat iedereen met plezier sport en zichzelf kan zijn in de vereniging’, aldus Dorien Vrolijks, projectleider Veilig Sportklimaat bij Sportservice Nijmegen. Joep Goessens, coördinator stichting N.E.C. Doelbewust vult aan: ‘Juist vanuit voetbalorganisatie N.E.C. Doelbewust willen we een brug slaan tussen verschillende sporten, omdat wij van mening zijn dat sportverenigingen van elkaar kunnen leren. Door sport overstijgend te denken, brengen we de beste voorbeelden bij elkaar .’

Michael van Praag, ambassadeur van Veilig SportKlimaat, zal op deze avond het startschot geven. Ewald van Kouwen, aanvoerder van Positief Coachen, laat op een ludieke, speelse manier zien hoe belangrijk sportplezier is. Vervolgens starten er interessante workshops voor de genodigden. De bijeenkomst is in het Goffertstadion. De inloop is vanaf 17.30 uur met soep en broodjes. De avond zelf is van 18.30 tot 21.15 uur. Aanmelden kan via www.necdoelbewust.nl.