Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de leefbaarheid in de stad. Zonder de vrijwillige inzet van vele Nijmegenaren zou menig organisatie, evenement of project onder druk komen te staan. Met de organisatie van het Lokaal Compliment staat de Vrijwilligerscentrale Nijmegen hier ieder jaar opnieuw bij stil. Met het Lokaal Compliment op donderdag 10 december in het Goffertstadion willen we alle vrijwilligers in de spotlights zetten en bedanken voor hun vrijwillige bijdrage gedurende het afgelopen jaar. Vanaf 19.30 uur gaan de deuren van het Goffertstadion open voor een avond vol muziek, workshops, activiteiten en niet te vergeten de uitreiking van het Lokaal Compliment aan een Nijmeegse vrijwilliger. Dit als blijk van waardering voor de inzet van de ruim 60.000 vrijwilligers gedurende het afgelopen jaar.

Breed programma met hoofdaccent ‘scholing voor vrijwilligers’
Net als voorgaande jaren is er weer een avondvullend programma samengesteld. Dit jaar met als hoofdthema ‘scholing voor en door vrijwilligers’. Bezoekers van het Lokaal Compliment 2015 kunnen verschillende korte workshops volgen, waaronder een workshop mindfullness, een workshop social media en een weerbaarheidstraining van voormalig wereldkampioen kickboksen en bekend Nijmegenaar Perry Ubeda. De Vrijwilligerscentrale Nijmegen heeft vorig jaar het scholingsplatform Vrijwilligersacademie Nijmegen gelanceerd (www.vrijwilligersacademienijmegen.nl) om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties de mogelijkheid te bieden meer uit hun vrijwillige job te halen. Met deze ‘Proeverij’ van workshops kunnen bezoekers van het Lokaal Compliment 2015 zien wat dit scholingsplatform vrijwilligers te bieden heeft.

Een gevarieerd avondje uit
De feestelijke avond bestaat naast deze ‘Proeverij’ vanzelfsprekend uit verschillende onderdelen. Zo kan er gedanst worden op muziek van de Pauwergirls en DJ Jam Master, kun je leren handboogschieten, kun je ontspannen in de loungeruimte en heb je de mogelijkheid onder begeleiding van Flex Dansstudio nieuwe passen en moves te leren. Tijdens de avond reikt wethouder Bert Frings van Zorg en Welzijn het symbolische Compliment uit aan één (of meerdere) Nijmeegse vrijwilliger(s) voor de inzet gedurende het voorgaande jaar. Daarnaast kun je ook dit jaar weer ludiek op de foto met de fototrucage van Schaap Spelverhuur en kun je meedoen aan de Vrijwilligerscentrale Kennisquiz. Uiteraard regelen we op 10 december ook de hapjes en drankjes.  We zorgen er voor dat je als vrijwilliger op deze avond niks te kort komt, aangezien het LC2015 het feest is voor en van de Nijmeegse vrijwilliger!

Met je collega-vrijwilligers naar het Lokaal Compliment!
Ben jij vrijwilliger in Nijmegen? Dan ben je samen met je collega-vrijwilligers van harte welkom op het ‘Lokaal Compliment 2015’ op donderdagavond 10 december van 19.30 tot 22.30 uur. Meld je aan via www.vwc-nijmegen.nl. De Vrijwilligerscentrale Nijmegen houdt bezoekers, die meer over de invulling van de avond te weten willen komen, op de hoogte via de website, Facebook en Twitter.