Op zaterdag 28 november vanaf 13:00 uur gaan kunstenaars vanuit Oddstream de bezoekers van HerfstDrift verrassen met bijzondere kunst. Oddstream op Drift is een beproefde formule waarbij de technologische kunst van Oddstream en de muziek van Drift naadloos op elkaar aansluiten. Dit keer is er ook een internationale samenwerking met het In-Visible cities, urban media festival waar Oddstream afgelopen juni in Italië aan meedeed. Door de samenwerking zijn kunstenaars uit verschillende landen door Oddstream uitgenodigd om naar Nijmegen te komen.

Deze editie gaan drie jonge filmmakers en VJ’s uit Londen tijdens een residency programma in het Besiendershuis een speciaal voor Drift geproduceerde VJ-set verzorgen. Zij worden hierbij ondersteunt door Gary Stewart die verbonden is aan de Asian Dub Foundation en momenteel exposeert in Tate Modern te London. Verder zal boven de dansvloer het werk Space Jelly van de Griekse kunstenaar Artemis Papageorgiou zweven. Met bewegende tentakels van led strips reageert de elektronische kwal op de muziek en het dansen van de bezoekers. Een ander werk dat op Drift staat is Resonate. Als bezoeker krijg je een harnas aan, zet je een koptelefoon op en ga je een geheel verduisterde ruimte in. ‘De muziek hoor je en door de trillingen van het harnas voel je het ook door je hele lichaam. Zo ontstaat er een moment waarbij alle zintuigen de muziek ervaren.’ aldus Doeko Pinxt oprichter van Oddstream.

De kunst van Oddstream is inmiddels jaarlijks in meer dan twaalf landen te zien en op festivals door heel Nederland. Er is een sterk netwerk ontstaan en Oddstream is een van de meest actieve productiehuizen voor kunst in Gelderland geworden. Door de internationale samenwerking haalt Oddstream steeds de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologische kunst naar Gelderland. Drift en Oddstream gaan de komende jaren meerdere artist in residencies organiseren waar Dj’s en visuele kunstenaar samen werken aan producties die op Drift vertoond worden. Oddstream op Drift  wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nijmegen en het Creative Europe programma van de Europese Commissie als onderdeel van het In-Visible cities Urban media festival.