Boodschappen doen moeten we allemaal. Daarom is het vervelend als je een winkel niet in kunt met je rolstoel. Of dat je moeite moet doen om niet te struikelen over de rekken. De WIG wil mensen laten zien hoe toegankelijk winkels in de binnenstad zijn. Maar daar hebben we onderzoekers voor nodig! Je gaat in een duo op  pad om winkels te testen op toegankelijkheid.

Je meet doorgangen op en kijkt of mensen met verschillende hulpmiddelen (rolstoel, blindenstok, rollator ) zich goed kunnen bewegen in de ruimte. Dit doe je aan de hand van formulieren die je meekrijgt. De ingevulde gegevens zetten wij dan op de site, waardoor iedereen kan zien welke winkels goed toegankelijk zijn.

Lijkt het je leuk om mee te werken aan onze onderzoeksbrigade? Neem dan contact op met het ZRC, op telefoonnummer: (024) 751 11 20 of mail naar: josstorms@wig.nl. Ook als je geen handicap hebt, ben je van harte welkom om deel te nemen.