Op maandag 9 november starten werkzaamheden bij het busstation van Nijmegen CS. Dan wordt busperron A onderdeel van de bredere looproute van het station naar het Talia-gebouw, met daarin Doornroosje en het fietstransferium. Dagelijks steken naar schatting zo’n 2500 mensen het plein over. De bussen hebben geen last van de werkzaamheden. Het werk is voor de kerstvakantie gereed.

Door het verwijderen van perron A, dat tegen de huidige stoep langs het station ligt, ontstaat een brede looproute naar de overkant van het plein. De nieuwe route start al bij de uitgang van het station. Het pad is herkenbaar aan straatklinkers met daarop een richtingspijl ‘Doornroosje’ en een stallingslogo. Aan de zijkant van het pad plaatst de gemeente een hek van gestileerde fietsen die ook verwijzen naar de stalling. Langs het Talia-gebouw komt een hek met een haag als verwijzing naar de rozenhaag in het sprookje van Doornroosje.

Eind 2014 is het Talia-gebouw opgeleverd op de plek van het voormalige TPG-postkantoor aan het stationsplein. Het gebouw herbergt 347 studentenwoningen, het poppodium Doornroosje en een fietstransferium voor 4000 fietsen. De gemeente heeft in overleg met passanten, de NS, de busmaatschappij en Doornroosje het plan voor de nieuwe en veilige looproute gemaakt.