Het Vierdaagseteam van Dar uit Nijmegen is genomineerd voor Uitblinker 2015. Een Uitblinker is een professionele reiniger, straatveger, medewerker afvalbeheer of team dat zich op een bijzondere wijze heeft ingezet om ons land weer een stukje schoner te maken. Het Vierdaagseteam van Dar zit bij de laatste deelnemers en neemt het op tegen drie andere teams uit het land (Helmond, Utrecht en Westervoort).

Vierdaagseteam van Dar
De Vierdaagseweek, een week vol feesten, wandelaars, drukte, gezelligheid en vooral ook een week vol met afval. Alleen belandt lang niet al dat afval in de daarvoor bestemde prullenbakken en afvalzakken, maar ook gewoon op straat. Het Vierdaagse team zorgt ervoor dat elke dag al het afval van de feestgangers, bezoekers en wandelaars weer wordt opgeruimd. ‘S avonds ligt er nog veel rommel, de volgende dag is alles schoon alsof er niks aan de hand is. Aan het eind van de ochtend is niet zichtbaar dat er de dag ervoor gefeest is. Het Vierdaagseteam dat bestaat uit 60 medewerkers zamelt in deze feestweek ongeveer 400 ton aan afval in.

Stem mee
Gemeente Nijmegen en Dar zijn erg trots op het Vierdaagseteam. Dit team zorgt er namelijk ieder jaar weer voor dat elke dag al het afval van de Vierdaagse(feesten) wordt opgeruimd en het centrum van Nijmegen er spic en span uitziet. Met niet te vergeten op de vrijdag de inzet op de Via Gladiola. Het team verdient het dan ook om Uitblinker van 2015 te worden. Stemt u daarom ook op het Vierdaagseteam van Dar? Ga naar www.uitblinker2015.nl om u stem uit te brengen op team Nijmegen. Dit kan vanaf 19 oktober tot en met 10 november.