Op vrijdag 16 oktober organiseert De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie, het symposium ‘Samen duurzaam leren en doen’ voor leerkrachten, duurzame initiatieven en ondernemers. Marius Smit, oprichter van Plastic Whale, is gastspreker op het symposium. Hij zal vertellen hoe hij vanuit het niets begon met een hulproep om een boot te bouwen van plastic afval.

Zijn verhaal inspireert ons met het belang van vertrouwen in je idee, jezelf en anderen. Over vernieuwende businessmodellen, nieuwe media en de kracht van doen! De vier hoofdthema’s van het Symposium betreffen Groen Verbindt; Plastic Soup; Natuur, techniek & onderwijs en Wetenschappelijke inzichten. Kom ook en volg een interactief workshop- en excursieprogramma, waarmee wordt gevierd dat de Bastei sinds dit jaar Natuur en Milieu Educatie (NME) coördineert.

De organisatie van het symposium is in handen van De Bastei in samenwerking met de Gemeente Nijmegen en IVN Gelderland. Het symposium vindt plaats op vrijdag 16 oktober van 15.30 uur tot 20.00 uur in de Lindenberg Centrum. Deelname is kosteloos. Meld je snel aan via  nme@debastei.nl.