Dankzij een alerte burger en een scherpe neus van een politiehond, heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 45-jarige Nijmegenaar aan kunnen houden. Hij wordt verdacht van diefstal van autovelgen. Het incident vond plaats in de tachtigste straat van de wijk Weezenhof in Nijmegen.

Een getuige had gezien dat de verdachte bezig was met het stelen van autovelgen. Hij belde direct de politie die met diverse eenheden op de melding afging. De getuige had gezien dat de verdachte telkens naar een bosschage liep om de velgen ‘veilig te stellen’. Toen de eerste agenten ter plaatse kwamen was de vogel gevlogen.

Na enig zoeken en de inzet van een politiehond, werd door deze laatste een spoor opgepikt dat even later resulteerde in het vinden van de dief. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet.