Speciaal voor inwoners en ondernemers organiseert de gemeente Beuningen een Veiligheidsmarkt tijdens de Week van de Veiligheid. Want juist in de donkere wintermaanden stijgt het aantal misdrijven. De Veiligheidsmarkt in Beuningen op woensdag 7 oktober staat dan ook vooral in het teken van bewustwording, preventie en tips.

Voor de kinderen staat er een springkussen klaar en ze kunnen een ‘brandje blussen’. ‘Partners in crime’ als de politie, Burgernet, brandweer, Standvast Wonen, EHBO vereniging, AED Stichting, Gamma en beveiligingswinkel zijn aanwezig om inwoners en ondernemers van tips te voorzien. Locatie en tijdstip De Veiligheidsmarkt vindt woensdag 7 oktober plaats op het Julianaplein, maar bij slecht weer staan de kramen in de Julianapassage.

De Veiligheidsmarkt begint om 13:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Week van de Veiligheid De nationale Week van de Veiligheid wordt ieder jaar georganiseerd. Deze heeft als doel om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Inwoners en ondernemers krijgen informatie en tips om bewustwording te creëren en zelf stappen te ondernemen op het gebied van preventie.