Heb jij nog oude voetbalkleding of -schoenen die je niet meer gebruikt? Help dan een ander en lever je spullen in! In samenwerking met Federatie Amateurvoetbalvereningingen Nijmegen (FAN), Stip Nijmegen/Interlokaal, Stichting Boots for Africa en N.E.C. Doelbewust is er een initiatief ontstaan om een sportprogramma aan te bieden aan vluchtelingen, die in de tijdelijke noodopvang Heumensoord verblijven.

Door Stip Nijmegen/Interlokaal wordt er een structureel weekprogramma opgesteld, gericht op punten als taal, cultuur,  muziek, en sport. Voetbal zal onderdeel uitmaken van dat sportprogramma. De doelgroep beschikt echter niet over voetbalkleding en voetbalschoenen.

Hoe werkt het?

Ze zijn op zoek naar voetbalkleding en voetbalschoenen in alle maten voor verschillende leeftijdsgroepen. Bij N.E.C. is een inzamelpunt van Stichting Boots for Africa ingericht, waar je je spullen af kunt geven. Ze hopen op zoveel mogelijk sportkleding, zodat we ook zoveel mogelijk vluchtelingen  een zinvolle en leuke tijdsbesteding kunnen bieden!